De la Wonderwoman la Waterwoman – apa rece

Exista 3 motive pentru care niciodata nu m-am putut imagina ca o supereroina dintr-un desen animat ori dintr-un film cu personaje fantastice.

  1. Pentru ca nu m-am nascut nici in America nici in Japonia ( serios, Diana Fantastica suna manelistic luat independent, dar pus langa CatWoman sau Sailor Moon!)
  2. Pentru ca in Romania s-ar pune impozit si pe salvat oamenii ( tre’ sa-i intreb pe pompieri sau pe doctori daca se primesc, totusi, si spagi)
  3. Pentru ca nu s-a mai vazut, auzit sau vorbit despre o supereroina cu-n vartej capilar fix in varful fruntii, de care nu reusesc sa scap, oriunde mi-as face cararea.11119814_10204718287372757_2029678241_n

…mda, si-ar mai fi pentru ca nu am nicio superputere, imi sugereaza cineva o editare a acestei postari.

Ei, aici tin sa contrazic acest anonim nestiutor. Cum sa nu am nicio superputere? Ba hai sa va povestesc despre superputerea mea, nimic altceva decat…apa. Si cum m-a facut ea o supereroina de unica folosinta ( one superhero stand, cum ar veni, in engleza).la-fantana-thumb-250-250-9

Apa are puteri si fara sa fie sfintita

Era arsita, intr-o vara la tara, si eu, harnica doar cand stiam ca vine mama sa ma ia acasa la Bucuresti, caram o caldare cu apa luata din put, buna ca La Fantana, rece de-ngheta si iadul. O caram agale, caci atarna greu si trebuia s-o rastorn intr-o piscina gonflabila din batatura, unde copiii de pe ulita satului ne stranseseram sa ne racorim.

Caram caldarea de la un vecin din capul strazii, facand intrecere cu un alt copil, care cara o galeata cam la fel de mare. Ai fi crezut ca nu vedeam altceva decat mana care parca mi se lungea de la greutate, cand, la un moment dat, ochii mi-au zarit o dihanie de om chinuind o pisica, pe marginea drumului.

Mie mi se rupe sufletul de pisici, oricat or fi ele de ale naibii, si pe pisicile satului le stiam bine la cat le dragalasisem si le ingradisem intre scaune, jucandu-ma de-a printesele blanoase si castelul. Iar cand am vazut omul ala nenorocit ca da cu piciorul in pisica, Dumnezeu stie din ce motiv, pai atata i-a trebuit.

Fara sa ma gandesc, m-am transformat in WaterWoman si cand am rasturnat caldarea mea cu apa rece ca gheata pe spinarea lui, a tresarit dihania umana de s-a speriat si bietul pisoi si-a luat-o la goana. Iar eu, copil cu teama de-a fi parata, am aruncat si caldarea spre el, de cred ca i-am nimerit apoi si capatana, si-am luat-o la sanatoasa, uitand si de piscina gonflabila si de copii, si orprindu-ma-n curtea de la tara, vinovata si mandra. Sa se mai ia cineva de pisicile satului!Comuna-6

 

Apa buna La Fantana

Ce-i drept, apa te face supererou in orice context. Fie ca o rastorni pe vreun neobrazat, fie ca o dai pe gatlej dupa o zi de arsita sau te scalzi in ea cu neastampar, apa e o minune a naturii si iti da si tie putin din minunea ei. Asa ca sa bem un pahar din La Fantana pentru treaba asta si sa incheiem ziua sanatos!

sursa foto: www.catsdogsbreeds.com si www.greenpixel.ro 

Comments

comments

4 Comments

  1. Serios? :))) yeey, in sfarsit pot fi comparata si cu altcineva decat o printesa moarta!

Leave a Reply